Foredrag / Foredrag

Foredrag

 
Foredrag kan tilbydes rundt om i landet, men også på matriklen i Troense, dog for en mindre deltagergruppe på max. 15. 
 

Eksempler på foredragsemner

- Havedesign. Med udgangspunkt i design af havn i Troense, gennemgås de mest relevante designprincipper samt tips og tricks til at skabe en smukt, hyggelig og sanselig have.
 
- Invitér naturen ind i haven. At skabe en have med høj grad af biodiversitet med levesteder og planter som tiltrækker nyttedyr

- Beddesign. Sammensætning af planter i bede i farvetemaer, eller som giver forskellige sansemæssige eller visuelle oplevelser

- Sædskifte og blandingskultur i køkkenhaven. Dyrk køkkenhaven med et smukt, farvestrålende mix af blomster, urter og grøntsager

- Haven som et meditativt og afstressende rum. Hvad viser forskning, at ophold i haven og havearbejde gør ved os? Hvordan skaber man en "leve-have" tilpasset de personer der skal leve i og med haven?

- Grundlæggende viden om det at have en have. Nystartede haveejere som ønsker en indføring i de grundlæggende principper i pleje og vedligeholdelse af haven, vedligeholdelse, jord og jordbearbejdning, ukrudt, planter/blomster og beskæring m.m. 
 
- Frøformering og planteproduktion. Om frø: høst, opbevaring, fermentering og spiring af frø. Om stiklingeformering og deling af planter.

- En sanselig have. Design og anlæg af en have der taler til alle sanserne Hvad skal der tages højde for. Tips og tricks til indretning. 
 
- Haven som modspil og medspiller til et hektisk hverdags- og arbejdsliv. Hvorfor er det så vigtigt at kunne fordybe sig, sanse og være nærværende i en tid med digitalisering, overload af informationsstimuli, flygtighed og hastighed i den måde vi indretter vores liv og samfund på.
 
- Organisation og ledelse - haven som metaforisk ramme. Foredraget kan holdes i haven, hvor rundvisningen kobles til reflektioner omkring organisation og ledelse. (Foredraget i haven er for en mindre gruppe på max 15 personer)

Er I f.eks. en forening, virksomhed eller kommune, så kontakt mig mailto:troensehaven@gmail.com så vi kan få skræddersyet et foredrag til netop jeres ønsker.
 

 
Helle Troelsen | Grønnegade 37, Svendborg - Danmark | Tlf.: 20597317