Om Troensehaven / Om Troensehaven

Om Troensehaven

Om havearkitekten 

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven – et enkeltmandsfirma, der arbejder ud fra to strenge.

Den ene streng trækker på min mangeårige erfaring, viden om- og passion for havebrug og design af havens rum. Her hjælper jeg private haveejere, virksomheder og offentlige institutioner med at designe haver og uderum.
  
Jeg holder foredrag i Haveselskabets regi, i foreninger,  virksomheder og kommuner. Dertil skriver jeg artikler i nyhedsbreve og netmagasiner om havebrug.  
 

Om samarbejdet 

Den anden streng retter sig primært mod virksomheder og institutioner og binder tråde mellem min egen faglighed og mine samarbejdspartneres ønsker.

Når jeg eksempelvis designer sansehaver for institutioner foregår det i et tæt samarbejde med ledelse og medarbejdere, hvor der formuleres værdigrundlag og målsætninger samt de pædagogiske eller plejemæssige aktiviteter, som skal foregå i sansehaven eller uderummet. På den måde er sansehaver og uderum ikke blot æstetiske rammer, men også en del af den daglige pædagogiske eller plejemæssige praksis i tilknytning til institutionerne.To verdener

Qua mine mange års erfaring som leder i det offentlige og konsulent i det private, har jeg erfaring med ledelse og organisation, herunder at lede projekter,  processer og undervise. Denne erfaring kombinerer jeg med erfaring med- og grundlæggende viden om havebrug og naturens rum.

Troensehavens værdigrundlag

Haven og naturen giver et godt modspil til det hektiske hverdags- og arbejdsliv mange af os har, og de kan være kilder til mental ro. En have kan stimulere alle vores sanser og giver samtidig rum og tid til fordybelse, sansning, nærvær og samvær.

En have er en tidslomme med sin egen tid, rytme og cyklus, som du kun kan sanse og nyde. Hver dag giver nye oplevelser. I en have kan du holde fri og være nærværende, enten i plejen af haven - som dit eget individuelle projekt, eller som et opholdssted, hvor nærvær med børn, venner og familier er i fokus.
Hvis du skaber de rette elementer for dyr og insekter, så vil du opleve en ekstra dimension til sansning og oplevelse.Troensehaven bygger på denne tilgang til haven. Haven skal være et refugium for de mennesker, der lever i den, og de dyr og planter, som vælger at tage bo i haven, fordi de rette betingelser er til stede.
 
I denne artikel, som er en hyldest til haven, naturen i haven, dyrene, insekterne, planterne og jorden, - uddybes denne tilgang til haven. Læs mere her
 For voksne mennesker kan sansning, oplevelser og det skabende og kreative arbejde i haven holde stress fra livet, og samtidig bidrage til et balanceret forhold mellem arbejde og fritid. Det er desuden et godt alternativ til den digitale verden, som afleder os, og skaber flygtighed. Meget forskning har desuden vist, at ophold i naturen og i haver, herunder sansehaver er direkte helbredende for mennesker med stress og/eller depression.

For børn giver sanselige, varierede,
udfordrende og udviklende uderum
grundlaget for dannelse af det hele
menneske, hvor de mærker sig selv,
stimuleres til at være kropslige og
aktive, sansende og fordybende

alene eller sammen med andre.

Haven 

Troensehaven har en have, som er beliggende i Troense på Tåsinge. Haven fungerer blandt andet som inspirationshave til anlæg af haver: Her er flere haverum med forskellige funktioner, som alle har et særligt fokus på at stimulere vores sanser. Haven er dyrket ud fra principper om økologi og biodiversitet.
Haven er også en sansehave som er anlagt, så den stimulerer alle vores sanser.
 
 


Troensehaven kan dertil danne ramme om workshops, endags-kurser og foredrag for mindre grupper, kombineret med rundvisning, ophold og oplevelser i haven. Hotel Troense er lige om hjørnet, hvor der er mulighed for overnatning i forbindelse med fleredages arrangementer.

Vil du høre mere, så er du meget velkommen til at kontakte mig via telefon eller mail.

Kontaktoplysninger:

Helle Troelsen,
Grønnegade 37,
5700 Svendborg.

Tlf.: +45 20597317
Mail: mailto:troensehaven@gmail.com
Web: www.troensehaven.dk
Facebook: Troensehaven
Instagram: @troensehaven
Helle Troelsen | Grønnegade 37, Svendborg - Danmark | Tlf.: 20597317